Obniżanie poziomu cukru we krwi.

herbata

Zmorą naszych czasów jest cukrzyca bardzo dużo ludzi boryka się z tym problemem postanowiłam napisać parę porad które na pewno staną się pomocne.

Herbata ziołowa obniżająca poziom cukru we krwi oraz pobudzająca pracę trzustkiherbata

Kłącze kuklika pospolitego 30 g, liście czarnej jagody 10 g,liście jeżyn 10 g, pięciornik gęsi (srebrnik) 30 g, strąki fasoli 20 g.Wszystkie zioła zmieszać razem wsypać do papierowego opakowania,zaparzać 1 łyżkę ziół na szklankę wrzątku parzyć 30 min po tym czasie przecedzić.Pić 3 razy dziennie 1 szklankę po posiłkach.

Bardzo dobre jest również picie soku z czarnej porzeczki w ilości 3 razy dziennie 1 szklankę przed jedzeniem.Chorym na cukrzycę zaleca się także picie soku ze świeżych ogórków który zawiera insulopodobnie substancje,obniża bardzo dobrze zawartość cukru we krwi.Natomiast spożywanie cebuli,czosnku,szparagów i porów sprzyja pracy trzustki wspomagając przemianę węglowodanów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>