Zapalenie zatok syrop chrzanowo-miodowy

syrop chrzanowy

Syrop chrzanowo-miodowy uodparnia organizm na wszelakie infekcje spowodowane przeziębieniem.Pomaga w leczeniu grypy,kataru,zapalenia zatok i migdałków podniebiennych.Jest nieoceniony w ropnym zapaleniu gardła oraz zapaleniu oskrzeli.Dezynfekuje całe drogi oddechowe i oskrzela.

Przygotowanie syropu chrzanowo-miodowego:

100 g świeżych korzeni chrzanu,150 g miodu pszczelego lipowego,leśnego lub spadziowego,1/2 szklanki przegotowanej wody.

Korzenie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych otworach.Zalać ciepłą przegotowaną wodą i pozostawić na około 2 godziny.Następnie miazgę mocno wycisnąć przez wyjałowioną gazę.Do uzyskanego płynu dodać miód i starannie wymieszać.Zlać do wyparzonej butelki lub słoika i przechowywać w lodówce.

syrop chrzanowy

Syrop używać po 1 łyżce 3-4 razy dziennie-dorośli.Dzieciom powyżej 6 lat można podawać po 1 łyżce 3 razy w ciągu dnia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>